برای خرید محصولات با ما تماس بگیرید.
نورپردازی نما ساختمان
نورپردازی نما
نورپردازی نمای ساختمان - نورپردازی ساختمان
به طور کلی نورپردازی نمای ساختمان با المانها و عناصر مختلفی انجام میشود. متناسب با فضایی که قرار است نورپردازی شود میتوان چراغ، پروژکتور و وال واشر، لامپ و سایر عناصر تامین روشنایی را انتخاب کرد و به کار برد. البته هر فضا و مکانی باید با اصول نورپردازی منحصر به فرد خود طراحی شود. به طور مثال برای تامین روشنایی محوطههای باز مانند فضاهای سبز، باغهاو ویلاها از چراغهایی استفاده میکنند که مقاومت بالایی نسبت به عوامل طبیعی و بارش باران دارند تا به دلیل رطوبت محیط دچار خرابی نشوند. از طرف دیگر نورپردازی فضاهای داخلی ساختمانی به شکل متفاوتی انجام میشود. میتوان از چراغها و لامپهای مختلف در کنار هم استفاده کرد.
اصول و ضوابط نورپردازی نما
نورپردازی نما یکی از اصولی است که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. این المان توانسته جایگاه مناسبی بین ساکنین ساختمانهای مسکونی، سازندهها، مسئولین شهرداری و غیره پیدا کند. زیرا استفادهی اصولی از عناصر مختلف جهت نورپردازی نمای ساختمان نه تنها به جذابیت بنا میافزاید بلکه میتواند منظرهی زیبایی را در شب ایجاد کند. پس باید توجه کنید که نورپردازی نما کاملا بر طبق قواعد و قوانین انجام شود. در این متن قصد داریم شما را با اصول نوپردازی نمای ساختمان بیشتر آشنا کنیم :
شکل زیر نمونه یک نورپردازی صحیح روی نمای ساختمان است و محل تعبیه چراغها به گونهای است که نور روی ستونهاو در فضای بین پنجرهها تابیده میشود. به این شکل، هیچ نوری از نمای بیرونی بنا وارد ساختمان نمیشود.
اصول تامین نور نمای بیرونی ساختمان
اولین نکتهای که باید در نورپردازی نمای یک ساختمان به آن توجه شود انتخاب المان مناسب است. چراغ یا پروژکتور باید با برد و پوشش نوری مناسب انتخاب شود. به طور مثال برای ساختمانی با ارتفاع زیاد باید از چراغهایی استفاده شود که پرتاب نور بالایی دارند. اگر در قسمت پایینی ساختمان نصب میشوند باید بتوانند نور را تا ارتفاع بالایی برسانند. اکثر چراغهای ال ای دی معمولی که به عنوان تامینکنندهی نور در همه جا مورد استفاده قرار میگیرند پوشش نوری بالایی دارند و زاویه تابش نور در آنها ۱۲۰ تا ۱۵۰ درجه است. در صورتی که برای نورپردازی در ساختمانهای بلند باید از چراغ های استفاده شود که زاویه تابش نور ۴۰ تا ۴۵ درجه داشته باشند تا پرتاب نورشان زیاد شود. در مورد دیگر اگر نورپردازی نما قرار است برای ساختمانی با ارتفاع کمتر انجام شود لازم است از چراغ هایی استفاده کرد که برد کمتر و در عوض پوشش نوری بیشتری دارند. در این موارد استفاده از پروژکتورهایی با زاویه تابش ۱۵۰ تا ۱۸۰ درجه بسته به ساختمان قابل استفادهاند
در شکل زیر نورپردازی نما با یک منبع نوری از بالا صورت گرفته است و نور با زاویهی مناسب روی دیوار میتابد. همچنین به این نکته توجه شده که زاویه تابش پرتو نور بین ۴۵ تا ۵۰ درجه باشد تا از عرض دیوار بیرون نزند.
اصول نورپردازی نمای ساختمان - نورپردازی نما
دومین مسالهای که در نورپردازی نمای ساختمان اهمیت دارد شدت و رنگ نورهاست. در واقع انتخاب و ترکیب رنگهای مختلف سبب دوچندان شدن زیبایی ساختمان میشود. باید توجه شود که رنگ نورهای انتخاب شده با رنگ متریالهای ساختمانی هماهنگی داشته باشد. در واقع اگر انتخاب رنگ به درستی انجام نشود نه تنها موجب زیبایی نمیشود بلکه چشم افرادی که نمای بیرونی ساختمان را میبینند، مانند رهگذران، را آزار میدهد. البته توجه به نورپردازی نما در ساختمانهای اطراف نیز حائز اهمیت است. مسالهی دیگر این است که نورها نباید به داخل ساختمان راه پیدا کنند. زیرا باعث رنجش ساکنین آپارتمانها میشوند. بنابراین این کار باید به گونهای انجام شود که منابع نور فقط فضای بین پنجرههارا روشن کنند و به داخل تابیده نشود.
سومین مسالهای که در نورپردازی نمای ساختمان اهمیت بسیاری دارد بحث مصرف انرژی میباشد. که باید توجه کرد تا از چراغ هایی استفاده شود که مصرف انرژی کمیدارند. در عین حال میتوانند نور مناسبی را در فضا منتشر سازند. یکی از کاربردهای چراغهای ال ای دی که امروزه گسترش بسیاری یافتهاند نورپردازی ساختمان است. معمولا میتوان از پروژکتورهای ال ای دی، وال واشرهای LED، ریسههای خطی، چراغ های دکوراتیو و جت لایتها برای تامین روشنایی نما استفاده کرد. یکی از روشهای اشتباه در نورپردازی نما پر کردن همهی نما با چراغهاست در صورتی که میتوان تنها بخشهای تاثیرگذار ساختمان را نورپردازی کرد تا هم هزینه کمتری پرداخت شود و هم ساختمان در مان بناهای دیگر خاص و متفاوت جلوه کند.
به شکل زیر توجه کنید. نورپردازی نما با استفاده از وال واشر یا پروژکتورهای واید صورت گرفته و زاویهی تابش نور پهن است. تقریبا کل نمای ساختمان با نور چراغهای قرار داده شده در قسمت پایینی ساختمان پر شده است. در این نورپردازی نما لنز ۹۰ درجه به بالا به کار رفته است.
المانهای قابل استفاده و مناسب
چراغ های LED دکوراتیو مناسب نورپردازی نمای ساختمان
امروزه، ایدهی استفاده از چراغهای ال ای دی تزئینی جهت نورپردازی ساختمان گسترش زیادی یافته است. در این حالت خود چراغها رویت میشوند و باریکههای نور از بالا و پایین شان روی ساختمان تابیده میشود. این روش معمولا هم برای ساختمان های مسکونی و هم ساختمانهای تجاری قابل استفاده است. البته میتوان از چراغهای دکوراتیو مناسب نیز استفاده کرد. یکی از ویژگی های این چراغهاتنوع بالای طرح و رنگ نور است. در واقع میتوان در این روش باریکههای نور رنگی را به بخشهای مختلف ساختمان تاباند. باید توجه کرد که نور به داخل ساختمانها تابیده نشود.
نورپردازی نمای ساختمان - چراغ دکوراتیو مناسب نورپردازی نمای ساختمان
چراغهای ال ای دی با پرتاب نور بالا مناسب نورپردازی نما روش دیگر استفاده از چراغهای ال ای دی زمین با پرتاب نور بالاست که در این طراحی چراغها بر سطح کف قرار داده میشوند و نور آنها از پایین به بالا تابیده میشود. در واقع باید از لامپهای قویتری استفاده کرد که تا ارتفاع بیشتری را روشن کنند. گاهی میتوان از جت لایتها استفاده کرد که روی زمین نصب میشوند و نور را با شدت زیادی روی ساختمان میتابانند. همچنین این چراغها باید زاویه تابش نوری مناسبی داشته باشند تا نور پخش نشود و به صورت پرتابی روی ساختمان منتشر گردد. شکل زیر نور پرتابی رنگی با برد بالا و زاویه تابش کم در نورپردازی نمای ساختمان را نشان میدهد.
نورپردازی نمای بیرونی ساختمان - نورپردازی ساختمان از کف
ریسه های خطی
یکی از روشهای دیگری که در نورپردازی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد به کار بردن ریسههای ال ای دی خطی است که دور تا دور پنجرهها یا بخشهای مختلف ساختمان قرار میگیرند. این ریسهها به دلیل داشتن تنوع رنگی بالا جلوهی زیبایی به ساختمان مورد نظر شما میبخشند. البته در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان با ریسه باید توجه کرد که چراغها به گونهای قرار نگیرند که نور آنها به داخل پنجرهها بتابد و موجب آزار افراد در منزل شود. به طور مثال به نورپردازی نما در شکل زیر توجه نمایید.
در این شکل نورپردازی نما به صورت صحیح انجام شده است و چراغها به گونهای روی نما قرار گرفتهاند که تنها فضاهای بین پنجرهها و روی ستونها نورپردازی شدهاند. نور به هیچ عنوان وارد بالکن طبقات و پنجرهها نمیشود و مزاحمتی برای ساکنین ایجاد نمیکند.
نورپردازی نمای بیرونی ساختمان
نورهای مناسب برای نورپردازی طور خلاصه پروژکتورها که معمولا از پروژکتور ال ای دی استفاده میشود روی سازه های سنگی و بتنی کاربرد دارند و بخش وسیعی از نما را روشن میکنند. شما میتوانید برای نورپردازی نمای ساختمان با پروژکتور دستساز به همین لینک مراجعه نمایید و از پروژکتورهای دستساز لایت هوم استفاده کنید. این چراغها با بهترین متریال و از بهترین نوع ال ای دی ساخته شدهاند
پروژکتور ال ای دی نما - پروژکتورهای ال ای دی نورپردازی نمای ساختمان
چراغهای دکوراتیو که روی بخش از سازه تمرکز دارند و برای نورپردازی نمای ساختمان استفاده نمیشوند. مثلا اگر روی ساختمان شما مجسمه یا المان قابل توجه دیگری قرار دارد با استفاده از چراغ های دکوراتیو میتوان تمرکز نوری روی آن ایجاد کرد. این چراغها میتوانند نورهای رنگی داشته باشند البته باید توجه کرد که استفاده از رنگ های مختلف زیبایی بصری را از بین نبرد.
چراغ دکوراتیو دو طرفه نورپردازی نما
ریسههای ال ای دی رنگی که برای خط کشی نوری ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند و میتوانند رنگ های مختلفی داشته باشند. برای تهیهی انواع ریسه نئوفلکسی که مناسب برای نورپردازی ساختمان هستند به بخش مربوطه که با لینک مشخص شده است مراجعه فرمایید تا بتوانید مدلهای مختلف را مشاهده و با اطمینان خرید خود را انجام دهید.
نورپردازی نما با ریسه رنگی ال ای دی
جت لایتها روی زمین قرار میگیرند و نور را به صورت پرتابی بر ساختمان منتشر میکنند. اگر قصد دارید ستونهای ساختمان خود را نورپردازی نمایید میتوانید جت لایت نورپردازی ساختمان (نورپردازی نما) را تهیه کرده و در قسمت پایین ساختمان خود به صورت روکار نصب کنید. تا نور را با طول زیاد روی ساختمان شما بتاباند.
نورپردازی نما - جت لایت - نورپردازی نما با جت لایت
وال واشرهای ال ای دی میتوانند در قسمتهای بالایی یا پایینی ساختمان قرار بگیرند و نوری ملایم با رنگ های دلخواه روی ساختمان مورد نظر شما منتشر کنند. وال واشرهای دستساز لایت هوم با داشتن ال ای دی های پر قدرت و متریال با کیفیت المانهای مناسبی برای نورپردازی نمای ساختمان شما هستند. همچنین شما میتوانید این چراغهارا در ابعاد، توان و زاویه لنز دلخواه خود سفارش دهید.
نورپردازی نمای ساختمان با وال واشر - نورپردازی نما
موارد مهم برای انتخاب سبک نورپردازی نما در نورپردازی نما چندین نکته حائز اهمیت است. برای مثال: تاکید بر خطوط عمودی و افقی بنا توسط نور، انتخاب رنگ نور متناسب با رنگ نما، عدم مزاحمت نورپردازی ساختمان برای فضای داخلی، در نظر گرفتن طول برد نور و تقویت آن در محل های مورد نظر، پنهان کردن منبع نور به گونهای که فقط خود نور دیده شود. در نورپردازی نما عموما از وال واشرهاو پروژکتورها استفاده میشود. باید دقت داشت که چراغهای با ip بالا برای این منظور در نظر گرفته شوند تا در برابر عوامل محیطی مقاوم باشند.
نورپردازی نما اپارتمان
در انتخاب تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باید به سرویسپذیری تجهیزات، ایمنی، حفاظت در برابر عوامل محیطی، مقاومت در برابر پاشیدن آب و شستشوی نما توجه نمود و با توجه به این موارد محصول مورد نظر را انتخاب کرد. شما میتوانید برای خرید انواع محصولات نورپردازی نمای ساختمان، خرید روشناییهای مناسب نورپردازی نمای ساختمان و همچنین اطلاع از اصول نورپردازی نما به سایت نورابین مراجعه نمایید و با اطمینان کامل خرید خود را انجام دهید.